Κοσμήματα με μάτι … Ποια είναι η ιστορία τους και ποιο χρώμα πρέπει να επιλέξεις;

 

Τα κοσμήματα με μάτι είναι μια τάση που εδώ και χρόνια δεν φαίνεται να χάνει έδαφος στο χώρο της μόδας. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις τι συμβολίζει αυτό το αξεσουάρ και γιατί πρέπει να έχεις και εσύ τουλάχιστον ένα στην συλλογή σου!

Δαχτυλίδι ατσάλινο τυρκουάζ σμάλτο με μάτι

 

Τα κοσμήματα με μάτι λειτουργούν ως φυλακτά, για να αποκρούουν το κακό και να σε προστατεύουν από τον φθόνο και την ‘κατάρα’ που μπορεί να σου ρίξει κάποιος, το γνωστό και ως ‘μάτιασμα’. Η πεποίθηση αυτή φαίνεται να προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα, όπου πιστευόταν ότι εάν φορούσες ένα μάτι, η κακή ενέργεια που σου έστελνε κάποιος, γύριζε σε αυτόν.

Αυτό το σύμβολο βρίσκεται σχεδόν σε κάθε πολιτισμό από πολύ παλιά, συμπεριλαμβανομένων των εβραϊκών, βουδιστικών, μουσουλμανικών και χριστιανικών κοινωνιών. Διακοσμητικά και γούρια που μοιάζουν με μάτι αναφερόμενα ως ‘ναζάρ’ έχουν εμφανιστεί σε όλη την ιστορία, ακόμη και στην Παλαιά Διαθήκη. Αυτά τα φυλαχτά χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα, την Αίγυπτο, το Ιράκ, την Τουρκία, το Μαρόκο, το Ιράν, το Αφγανιστάν, τον Λίβανο και την Ιταλία.

Ατσάλινο βραχιόλι με σμάλτο και μάτια

Η πιο κοινή μορφή του φυλαχτού είναι με ένα μπλε μάτι., αλλά δεν είναι το μοναδικό χρώμα. Όλα τα χρώματα έχουν διαφορετικό σκοπό, με κοινή λειτουργία την προστασία αυτού που τα φοράει από την κακή τύχη. Διάβασε παρακάτω για να επιλέξεις ποιο φυλακτό χρειάζεσαι.

Βαθύ μπλε: Το χρώμα του ‘καλού κάρμα’. Χρησιμεύει για να φέρει ηρεμία, γαλήνη και δημιουργικότητα, και προωθεί την υγιή συζήτηση.

Ανοιχτό μπλε: Συμβολίζει τη διεύρυνση των οριζόντων και την αλήθεια.

Χρυσό ή Κίτρινο: Συμβολίζει τη δύναμη και την ενέργεια. Βοηθά αυτόν που το φοράει να είναι συγκεντρωμένος και να ξεπεράσει τυχόν προβλήματα υγείας.

Κόκκινο: Προσφέρει θάρρος, δύναμη και αυτοπεποίθηση. Ένα κόκκινο κακό μάτι θα σου δώσει το κουράγιο και τη δύναμη να αντιμετωπίσεις οτιδήποτε βρεθεί μπροστά σου.

Μαύρο: Φέρνει ευημερία και σε προετοιμάζει για το άγνωστο.

Ροζ: Ένα ήρεμο χρώμα που ενθαρρύνει την ικανοποίηση, τη χαλάρωση και προστατεύει τις φιλίες.

Πράσινο: Προσφέρει προσωπική δύναμη, ισορροπία, ευγνωμοσύνη, είναι καλό για την υγεία και το άγχος.

Λευκό: Θεωρούμενο αγνό, το λευκό συνδέεται με την καλοσύνη, το φως, την αγνότητα και σε ενθαρρύνει να ακολουθήσεις νέες εμπειρίες ζωής και περιπέτειες.

Μωβ: Για αντιμετώπιση της κατάθλιψης και ισορροπία.

Πορτοκαλί: Είναι για ευτυχία, δημιουργικότητα και θετική ενέργεια.

Κολιέ με ατσάλινη αλυσίδα και επίχρυσο μάτι με swarovski πέτρα

Στη σημερινή εποχή τα κοσμήματα με μάτια είναι κάτι παραπάνω από μόδα. Κυκλοφορούν σε απίστευτα όμορφες και εντυπωσιακές γραμμές συνδυασμένα με διάφορα υλικά όπως σμάλτο & zircon. Επίσης διακοσμούν πέτρες και μέταλλα τόσο αρμονικά και εντυπωσιακά που δεν μπορείς να τους αντισταθείς. Βάλε και εσύ στην συλλογή σου κοσμήματα με μάτια και συνδύασε τα χρώματα με τα ρούχα σου και με όσα διάβασες παραπάνω!  Διάλεξε ανάμεσα σε δαχτυλίδια, βραχιόλια και κολιέ που ταιριάζουν με όλα τα στυλ για να τραβάς όλα τα μάτια πάνω σου!

Στο magi.gr θα βρείς μια πλούσια συλλογή από κοσμήματα με μάτια. Ακολούθησε με στο instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο facebook. Είμαι πάντα στην ευχάριστη θέση να σε βοηθήσω !!!